Duminică a fost penultima lecție de la Școala Românească. La cateheză, copiii din cele două grupe au învățat despre Naşterea Sf. Prooroc Ioan Botezătorul.

La Grupa Mică copiii au aranjat buchețele de sânziene în coșuri de flori și au învățat câte ceva despre tradițiile de Sânziene din România. La finalul orei, copiii au primit albumele de desenat cu dinozauri pitici primite în dar de la elevii din Sântămărie Orlea, Hațeg, în cadrul proiectului de colaborare “România mea – Diaspora mea.”

La Grupa Mare, copiii au învățat ce înseamnă un simbol – atât personal cât și în ornamentație și au studiat desenele primite de la elevii din Craiova, cea de-a doua școală participantă în cadrul proiectului de colaborare “România mea – Diaspora mea.” Pornind de la aceste discuții și darurile primite din România, profesorii i-au ajutat pe copii să aștearnă impresii despre viața lor în Londra, în scris și în desen, pe cartoane colorate. În acest an, copiii au putut scrie în română sau engleză. Aceste lucrări vor fi apoi trimise elevilor din Craiova și Hațeg. Ce vor copiii de la scoala parohiala Sfântul Gheorghe să transmită copiilor din România? Cum este să trăiești la Londra? Ce înseamnă pentru ei vacanțele în România? Lucrările vor putea fi revizuite și îmbunătățite și în ultima zi de școală din acest an.

Educatori: Anastasia Babușca, Liuba Tomșa, Răzvan Nicolescu (Grupa Mică), Aura Grama, Anca Mihalache și Elena Mădălina Hapău (Grupa Mare)