În prima lecție de anul acesta am numărat bobocii! Am povestit despre ce au făcut copiii în vacanță, despre vizitele în România, am jucat jocuri de memorie și le-am explicat copiilor firul roșu de anul acesta. Dacă anul trecut firul roșu a fost țesut din proverbe, anul acesta firul roșu la Școala Românească va fi împletit din sfinți prieteni, sfinți protectori, cu nume sau fără nume.

Copiii de la Grupa Mare s-au reîntâlnit cu profesorii de anul trecut și au facut cunoștință cu doamna Lelia Cioriia, noua profesoară de Limba și Literatura Română. La cateheză, copiii au învățat despre Sfânta Liturghie. Apoi, au completat fișe de geografie și au scrie în câteva rânduri ce admiră cel mai mult în România și care ar fi lucrurile pe care ar vrea să le schimbe.

La Grupa Mică copiii au învățat despre Nașterea Maicii Domnului și despre sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului. Lecția a continuat cu dansuri, jocuri și confecționarea unei cărțulii în care copiii au putut să deseneze și să scrie despre vacanță. Lor ce le-a plăcut în vacanță?

Educatori: Carmen Haidău (Grupa Mica), Lelia Cioriia și Mădălina Popescu (Grupa Mare)