King's College Entrance - Școala Românească “Sfinții Brâncoveni”

Informaţii generale

Școala Românească “Sfinții Brâncoveni” este un proiect inițiat și susținut de Parohia Ortodoxă “Sfântul Gheorghe” din Londra și are că obiective principale accesul la educație creștin ortodoxă și păstrarea și exprimarea identității culturale și lingvistice a copiilor români care locuiesc în acest oraș.

Școala se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani și oferă cursuri săptămânale de cateheză, limba și literatură română, civilizație și cultură românească. Activitatea școlii este structurată în două grupe de vârstă: 4-7 ani și 8-14 ani. 

Metoda de lucru este de educație prin îmbinarea noțiunilor teoretice cu activități practice specifice vârstei copiilor. Profesorii de la cele două grupe sunt calificați și acreditați în România și în Marea Britanie și au experiență de lucru cu clase mixte.

Experiența de a trăi în Marea Britanie ne arată că multiculturalitatea este asociată cu o bogăție de perspective și de dezvoltare personala și profesională. Credem că aceste valori pot fi îmbogățite printr-o cunoaștere și afirmare vie a identității culturale românești și europene.

Obiectivele Școlii Românești “Sfinții Brâncoveni” sunt:

  • Promovarea și exprimarea identității religioase a copiilor români în completarea slujbelor și a activităților din cadrul Parohiei “Sfântul Gheorghe” Londra
  • Accesul copiilor români la elemente esențiale de istorie, geografie și civilizație românească
  • Socializarea copiilor și a părinților cu scopul de a îmbogăți experiența vieții în Diaspora, de a crea punți temeinice cu România și de a genera proiecte care să rodească pe termen lung
  • Organizarea de activități educaționale, recreative și culturale care să-i bucure, să-i inspire și să-i unească pe români

Procesarea datelor cu caracter personal şi politica de confidenţialitate a şcolii.

Informaţiile  personale (nume, dată de naştere, adresa, date de contact) pe care le deţine şcoala sunt procesate în conformitate cu legislaţia din Regatul Unit. Formularele de înscriere ale copiilor şi ale voluntarilor conţin doar informaţia relevantă şi necesară, sunt păstrate pentru o durată de timp determinată şi nu sunt accesate sau oferite altor organizaţii. Toate formularele sunt păstrate într-un dulap încuiat iar accesul este strict limitat persoanelor autorizate. 

Fotografiile sau lucrările copiilor sunt considerate date personale. Lucrările copiilor (fişe de lucru sau desene) sunt luate de copii acasă după fiecare lecţie. Fotografiile copiilor sunt postate pe website-ul şcolii doar atunci când exista acordul scris al părinţilor. În afară de email, şcoala nu foloseşte alte mijloace de comunicare sau socializare online (Facebook, Instagram, WatsApp etc). În acest fel, şcoala asigură o politică strictă de confidenţialitate care răspunde legislaţiei în vigoare.

Circumstanţele  în care şcoala poate face excepţie de la regulile de confidenţialitate sunt doar cele care sunt prevăzute în legislaţia pentru protecţia copilului.

Responsabilitatea şcolii pentru protecţia copilului

Ca oricare altă organizaţie axată pe educaţie în Regatul Unit, şi şcoala noastră are obligaţia de a asigura protecţia copiilor înscrişi. Prin protecţia copilului se înţelege nu doar asigurarea unui mediu sigur pentru desfăşurarea activităţilor didactice ci şi implementarea unor sisteme de lucru care să ofere profesorilor si voluntarilor posibilitatea de a identifica şi a acţiona conform cerinţelor dacă un copil este suspectat că ar fi în situaţie de risc.

Părinţii care doresc informaţii suplimentare cu privire la oricare dintre aceste aspecte sunt rugaţi să le solicite prin email, la adresa: contact@scoalasfintiibrancoveni.com

Școala Românească “Sfinții Brâncoveni” Londra
King's College Classroom - Școala Românească “Sfinții Brâncoveni”

Echipa Școlii

Profesori
Lelia Cioriia
Carmen Haidău
Mădălina Popescu

Voluntari
Cristina Aștefănoaiei
Alina Ghivnici
Manuela Grindei
Carmen Ionescu
Anca Mihalache
Gabriela Nicolescu
Răzvan Nicolescu

Identitate Vizuală
Anca Mihalache

Design web și support tehnic
Daniel Babușcă
Răzvan Nicolescu

Coordonatorul școlii
Nicoleta Lazăr

Adresa Școlii

Cursurile vor avea loc la:
King’s College London
Strand London, WC2R 2LS
Camera SO.03 (Parter)
Email: contact@scoalasfintiibrancoveni.com

Locația se află in Strand (Aldwych) la 7 min de mers pe jos de biserica “Sfântul Gheorghe” Londra.

Dotări disponibile în sala de curs:
– Calculator
– Videoproiector
– Sistem de sunet
– Acces la Internet
– Proiector clasic
– Whiteboard
– Lumină naturală

Harta